Lån med betalningsanmärkning

kronofogdenOm man tror att man dragit på sig en betalningsanmärkning genom att man inte betalat en räkning eller liknande så kan man ta kontakt med ett kreditupplysningsföretag.

Om det skulle visa sig att man har en betalningsanmärkning så gör det att man får det svårare att låna pengar. Det är nämligen så att de flesta kreditgivarna ser betalningsanmärkningen som en signal på att man inte är kreditvänlig eftersom man inte har betalat sina räkningar tidigare. Dock så kan det vara väldigt frustrerande eftersom en betalningsanmärkning är registrerad i tre år, oavsett om den betalas eller inte.

Generell sett så brukar de kreditgivarna som lånar ut pengar trots betalningsanmärkning ta ut en högre ränta därför bör man ställa sig frågan om man verkligen behöver ta ett lån under den tiden man har betalningsanmärkningen.

Men i vissa fall kan man verkligen behöva ta ett lån och då gäller det att vara väl påläst så att man tar det lånet som passar bäst för just sin ekonomi. Ett bra sätt att börja leta efter bra lån med betalningsanmärkning är att gå in på en jämförelsesida som på ett snabbt och enkelt sätt listar olika kreditgivare samt hur mycket det lånar ut till vilken ränta. Vissa sidor tillåter även sina besökare att betygsätta olika kreditgivare för att på så sätt kunna ta hjälp av andra för att presentera de bästa långivarna.

Vill man läsa mer om betalningsanmärkningar kan man gå in här.