Bästa tipsen när du ska välja skönhetsprodukter

Är du en av många som känner dig vilsen i skönhetsdjungeln? Skönhetsindustrin försöker ständigt att intala oss konsumenter att vi behöver hundratals produkter i vårt badrumsskåp och att en morgon rutinen behöver ske i 13 olika steg med diverse olika produkter. Vad är egentligen serum, aktiva ingredienser och behöver du verkligen rengöra ansiktet två gånger med en så kallas dubbelrengöring? Mycket av det som skönhetsindustrin vill få dig att tro att du måste göra behöver du faktiskt inte göra. Det viktigaste är att hitta rätt produkter för just dig och veta vad det är som din hud behöver.

Låt dig inte luras av lockande reklam

Skönhetsbranschen pumpar in miljoner varje år för att locka konsumenter att spendera. Dyra reklamer med supermodeller vill få dig att tro att du behöver många dyra produkter. Influensers används allt oftare i marknadsföring, inte minst när det gäller skönhetsprodukter, och det är viktigt att du som konsument är medveten om att de får betalt för att rekommendera produkterna. Istället för att låta dig luras av lockande skönhetsreklam bör du välja ett fåtal produkter som du verkligen behöver och spendera lite extra på dessa. När det kommer till skönhetsprodukter bör du satsa på kvalitet istället för kvantitet. Köp inte massa onödiga produkter som kommer att ligga och skräpa i badrumsskåpet.

Ta hjälp av ett proffs

Istället för att lita blint på influencers och reklam bör du kontakta ett proffs, exempelvis en hudterapeut eller make-up artist. De kan hjälpa dig att identifiera din hudtyp, eventuella hudproblem samt ge förslag på hudvård och smink som passar just dig. Ofta kan du få kostnadsfri rådgivning i specialiserade butiker och i varuhus. Ofta kan du testa produkterna i butik och se vad som passar dig. Det är även vanligt att du kan få gratis produktprover. På så sätt kan du testa produkten hemma i lugn och ro och se hur din hud reagerar innan du beslutar dig för att köpa den.