Betala sina räkningar

RäkningarRäkningar eller fakturor, jag föredrar ordet ”fakturor” eftersom det är så vi egenföretagare brukar kalla dem. Varje månad dimper det ner ett par i min brevlåda och varje år glömmer jag bort att betala någon av dem och får då en påminnelse samt en extra avgift.

Bästa sättet att betala räkningar/fakturor på enligt mig är att öppna brevet så fort det kommit, knappa in postgiro/plusgiro, summa, OCR-nummer och datumet för betalning till sista betalningsdatum. På så sätt slipper man stressan att inte veta huruvida man betalat alla fakturor i tid.

Det känns både positivt (en viss lättnad) att betala men också negativt i form av att det försvinner pengar från kontot. Ett sätt att få det att kännas mindre är att betala sina fakturor på den dagen man får lön. Då känner man sig mer rik och det svider inte lika mycket.

Ta förvana att kolla på dina fakturor när du knappar in dem på internetbanken. Kanske har dom höjt digitaltv-avgiften eller kanske är det dags att kolla på andra elbolags elpriser. Kolla också om företaget i fråga tur ut en fakturaavgift. Många ggr går det att undvika denna genom att betala med e-faktura eller per autogiro, fråga!