Tips till dig som behöver låna pengar

planera lånOm man behöver låna pengar snabbt är det extra viktigt att ta sig lite extra tid och undersöka vilken bank eller kreditgivare som erbjuder det mest fördelaktiga lånet. Det är inte att rekommendera att gå till första bästa bank och ansöka om ett lån eftersom det kan finnas hundralappar att spara på att välja rätt kreditgivare. Detta kan man ofta väldigt enkelt ta reda på genom att besöka olika lånsajter på nätet. Dessa listar ofta många olika banker och sammanfattar deras erbjudanden samt vilka kostnader ett lån hos dem medför.

När man ändå ska låna pengar och dra på sig denna extrakostnad bör man såklart göra så mycket man kan för att minimera kostnaden som lånet medför. Det tar såklart lite extra tid och energi, men att spara pengar på det kan fungera som motivation. Varför ska du betala onödigt mycket för de pengar du lånar. Detta gäller både om du ska ta små och snabba lån, eller om du lånar mer långsiktigt, t.ex. till ett hus eller en lägenhet. Om du lånar en stor summa till nytt hus finns det tusenlappar att tjäna varje år genom att välja rätt bank. Tänk på att den bank du är kund hos just nu inte behöver vara den bästa. Var beredd på att bli kund hos en annan bank om de mindre kostnaderna motiverar detta. Om du lånar mindre summor, t.ex. genom ett snabblån, så finns det även där en del pengar att spara relativt till det belopp du lånar. Eftersom snabblån är mindre, vanligtvis mellan 1000 och 10000 kr, så är det sällan tusenlappar du sparar. Däremot kan du spara uppemot en femhundring på att även här välja rätt bank.

Så, ta dig en titt efter information på nätet innan du lämnar in din låneansökan till första bästa kreditgivare. Lycka till med ditt lånande!